Гъска с прясно зеле

01/01/2014
от НаталияНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6-8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 225
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете гъската, измийте и я подсушете. Нарежете я на порции. Запържете месото в гореща мас от всички страни. Извадете ги и в същата мазнина запържете лука до омекване, след което сложете доматеното пюре и червения пипер.

Запръжката се разрежда с бульон или гореща вода, връщат се запържените порции месо и се варят на слаб огън. Разрежете зелката на четири и я нарежете на едри кубчета. Посолете го, претрийте с киселината, след което го прибавете към месото заедно с лютите чушлета.

Оставете да ври на слаб огън, докато месото и зелето почти напълно се сварят. Към тях прибавете едро нарязаните домати и всичко се прехвърля в тава и се запича на умерена фурна.подобни рецепти тук
5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар