Конфитюр от вишни и пъпеш

01/07/2009
от ВасилкаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 926
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • вишни – 500 гр. 6ез костилките
  • пъпеш – 250 гр. без кората
  • захар – 750 гр.
  • канела – 1 пръчица
  • ликьор - вишновка 2 - 3 с. л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте вишните с нарязания на тънки парченца пъпеш, добавете захарта и канелата и оставете да престоят няколко часа (или цяла нощ).

След това варете 4 мин. на силен огън. Долейте вишновката.

Готовия конфитюр разлейте веднага в чисти буркани с винтова капачка и плътно ги затворете.
подобни рецепти тук
5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Меги
Меги
07.04.2014 03:25
Как е възможно да се вари само 4 минути,и не трябва ли да се сложи лимонтозу??
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв