Телешка яхния с алабаш

26/11/2013
Ivankaот IvankaНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо590
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • телешко месо - 750 гр.
  • алабаш - 1 кг. (червен)
  • чушки - 2 - 3 бр. (сушени чорбаджийски)
  • олио - 100 мл.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • джоджен - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязва се алабашът (почистен и измит) на кубчета, месото - на порции и се слагат в съда за готвене.

Добавят се счуканите чушки, червеният пипер, олиото, солта и малко вода.

Ястието се слага на котлон и се вари до омекване. Поднася се поръсено с джоджен.

подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар