Кестенов сладкиш с шоколад

25/11/2013
Дарина
отДарина Новак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 266
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете почистенитие кестени по изпъкналата страна, подредете ги в тава, напръскайте ги с вода и ги изпечете за 20-30 минути в слаба фурна - трябва да започнат лесно да се белят.

Сварете ги до омекване във вода. Отцедете ги и ги пасирайте.

Разтопете шоколада в малко количество вода или черно кафе, добавете и разбъркайте с маслото и захарта и веднага добавете сместа към горещите пасирани кестени.

Сипете сместа в подмазнена правоъгълна или квадратна форма, направете украса от ядки или семена и оставете за 24 часа на хладно. Поднесете сладкиша с разбитата сметана.подобни рецепти тук
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар