Конфитюр от зелени орехчета

01/08/2011
Зара
отЗараНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6-8 бурканчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 878
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • орехи – дребни и зелени 80 - 85 бр.
  • захар – 1 кг.
  • лимонена киселина – 8 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Орехчетата се обелват с ръкавици, до бялата им част и се накисват във вода, подкиселена с 2 - 3 лъжички оцет. Кипват се в 2 - 3 води, за да поомекнат и се извлече горчивината им. След всяко изваряване се заливат със студена вода. Отцеждат се добре и във всяко орехче по желание се поставя парченце портокалова или лимонова коричка, предварително полусварена.

Приготвените орехчета се пускат едно по едно в сироп от 1 кг захар с 400 - 500 мл вода и се варят на слаб огън в широк съд, докато сиропът се сгъсти толкова, колкото според вас е необходимо.

Пет минути преди да се свали конфитюра от огъня, към него се прибавя лимонената киселина.подобни рецепти тук
5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар