Солен кекс с гъби и пресен лук

25/11/2013
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции16-18
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 088
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • брашно - 4 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • олио - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пак.
  • гъби - 150 гр.
  • сирене - 100 гр.
  • лук - 2 стръка (зелен лук)
  • сол - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното. Забъркваме гъсто кексово тесто, като към разбитите яйца добавяме с разбъркване киселото мляко, солта, 2/3 от олиото, бакпулвера и брашното.

Изчистените гъби и лук се нарязват на дребно и се запържват с останалото олио. Сместа се отделя и към нея се прибавя натрошеното сирене.

В кексова форма изсипваме половината тесто, върху него поставяме плънката и покриваме внимателно с останалото тесто.

Кексът се изпича в умерена фурна.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар