Мармалад от сини сливи

07/06/2009
Силвана
отСилванаНовак
"Мармалад от сини сливи - ето на това му викаме неувяхваща класика!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо35 328
  • Преглеждания за месеца52
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

  • сини сливи – 1 кг.
  • захар – 400 гр.
  • индрише – 3 - 4 листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избират се добре узрели сливи, измиват се и се почистват от дръжките и костилките.

Сливите се варят в малко вода до омекване, след което се отцеждат и се претриват през гевгир или сито. Получената каша се вари на умерен огън, като се разбърква с лопатка. Когато кашата започне да се сгъстява се прибавя захарта. Варенето продължава до сгъстяването на сместа.

Малко преди отстраняването й от огъня се прибавя индришето.

Мармаладът се изсипва в буркани и като изстине се затваря плътно и се стерилизира 30 минути.

Съхранява се на сухо и проветриво място.
подобни рецепти тук
5 7
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар