Хрупкави картофи

24/02/2010
от ХристинаНовак
"Понякога и едни картофи, но хрупкави, може да са най-вкусното нещо, което сте опитали днес!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо24 056
  • Преглеждания за месеца287
  • Преглеждания за седмицата27
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • картофи – 6 бр.
  • зехтин – 1 с. л.
  • галета – 3 с. л.
  • зелен лук – 2 ч. л.
  • сол – 1 чл.
  • розмарин – 1/2 ч. л. ситно нарязан
  • чесън – 1/2 ч. л. на прах
  • червен пипер – 1/2 ч. л.
  • червен пипер – лют по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се почистват и се нарязват на четвъртинки. Измиват се и се подсушават.

Галетата се смесва с подправките.

Картофите се намазват със зехтин и се овалват в галетата.

Тавичката за печене се намаслява и се поставят картофите.

Пекат се в предварително загрята фурна на 200 С° около 40 минути.

подобни рецепти тук
5 6
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар