Тиквеник с готови кори

23/11/2013
Марина Норд
отМарина НордГотвач1219
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 922
  • Преглеждания за месеца95
  • Преглеждания за седмицата37
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • кори – 1 пакет (фини)
  • олио – ½ ч.ч.
  • тиква – 3 ч.ч. (настъргана)
  • орехи – 1 ч.ч. (нарязани)
  • канела – 1 ч.л.
  • галета – 2 с.л.
  • захар – 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата, захарта, галетата, орехите и канелата се смесват. С малко от олиото се намазва тава и се слага първата кора. Поръсва се с олиото, което е загрято и започват да се редят останалите кори по този начин.

Когато се нареди една трета от корите, се сипва половината от плънката. Покрива се с още една трета кори и се сипва останалата плънка. Останалите кори се редят, докато свършат.

Тиквеникът се разрязва с остър нож на квадрати. Останалото олио се разпределя отгоре. Пече се първо на силна фурна, след това градусите се намаляват.подобни рецепти тук
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар