Телешко с червено вино

23/10/2011
Минчо
отМинчоНовак
"Една от най-хитовите двойки на сезона - телешко и червено вино!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо16 584
  • Преглеждания за месеца92
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на кубчета, подправете ги със сол и черен пипер и ги оваляйте в брашно, след което ги запържете в сгорещен зехтин в широка тенджера. Оставете ги да се пържат около 10 минути, като бъркате за да се опържи добре. Отцедете и оставете настрана.

Запържете до златисто лука, ситно нарязания чесън и нарязаните на тънки кръгчета моркови. Задушете за 10 минути, като разбърквате.

Сложете месото, добавете червеното вино и бъркайте с дървена лопатка.
Сипете бульона, прибавете обелените, изчистени от семките и нарязани на дребно домати, настърганата кора на 1 лимон, мащерка и босилек.

Изчакайте да заври, сложете сол и черен пипер, похлупете и оставете ястието на тих огън за около 2 часа.
подобни рецепти тук

Рейтинг

5 7
4 3
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар