Свинско с кисели краставички

24/11/2013
от Галя ВасеваНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 968
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете морковите на ивици, а целината на кубчета. Месото се нарязва на средно големи кубчета и се запържва до зачервяване в силно сгорещено олио.

Запърженото месо се изважда, а в мазнината от пърженето се сипват целината и морковите. Зеленчуците се пържат около 2-3 минути, след което се добавя доматеното пюре, малко червен пипер и се поръсва с брашното.

Продуктите се заливат с 2 - 2 1/2 ч.ч. гореща вода и се разбърква енергично. Когато зеленчуците омекнат, връщаме месото, добавяме бульона и варим на тих огън под похлупак за 25-30 минути.

Добавяме нарязаните на колелца кисели краставички и варим още 10 минути. Готовото ястие се сваля от котлона, поръсва се със ситно нарязани магданоз и целина и се поднася с гарнитура от сварен ориз или картофено пюре.

подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар