Зелен фасул със сусам

15/10/2012
Сашка
отСашкаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции3-4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо974
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се налива около 2 - 3 см. вода, която се кипва на силен огън.

В нея се прибавя измития и почистен фасул и водата отново се кипва.

Огънят се намалява и фасулът се задушава 5 - 10 минути или докато омекне.

В сух тиган се запържва сусамът.

Фасулът се отцежда от водата. Към него се прибавя соевият сос, сусамовото олио и джинджифилът и се разбърква. Загрява се за кратко на котлона. Поръсва се със сусам.

Сервира се топъл или студен.
подобни рецепти тук
5 4
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар