Джуркан боб

22/11/2013
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 283
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг3,8 от 5

Необходими Съставки

  • зрял боб – 500 г
  • лук – 2 глави
  • моркови – 2 бр.
  • сол
  • олио – 1 ч.ч.
  • червен пипер – 2 ч.л.
  • магданоз (сушен)
  • джоджен (сушен)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се накисва от предния ден в студена вода. Преди да се готви, водата се изхвърля и се налива нова. Като заври бобът, и тя се изхвърля. Долива се нова вода и в нея се добавят нарязаните на ситно моркови и лук.

Вари се на слаб огън. Когато зърната омекнат, се сипва солта. След това всичко се прецежда и се пасира. Добавят се олиото, червеният пипер и стритите подправки. Сервира се студен.подобни рецепти тук
5 2
4 0
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар