Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Колбаси»Запеканки»Запеканка с колбаси и кашкавал

Запеканка с колбаси и кашкавал

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Запеканка с колбаси и кашкавал1 / 2
11/06/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Вкусна запеканка за делник и празник с кашкавалена коричка"

Необходими Продукти

  • колбас - пресен 300 гр.
  • масло - 75 гр.
  • кашкавал - 50 гр.
  • брашно - 3 с.л.
  • прясно мляко - 600 мл.
  • яйца - 2 бр.
  • сол
  • магданоз
  • лук - 1 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Колбасите, кренвиршите, хамбургски салам, лука, шунката и т. н. се обелват, нарязват се на малки кубчета, запържват се в половината от маслото и се поръсват със дребно нарязания магданоз.

Смесваме брашното с част от студеното мляко и се изсипва в останалото мляко. Прибавяме разбитите яйца и сол на вкус. Получената смес се загрява до завиране като бъркаме непрекъснато.

Половината от получената каша се изсипва в тавичка за печене и се запича. Нареждат се отгоре запържените саламчета и се покриват с останалата част от кашата. Отгоре посипваме настъргания на ренде кашкавал.

Запича повторно ястието до зачервяване. Поднася се веднага със салата според сезона.

Рейтинг

4.5
59
43
32
20
10
Дай твоята оценка: