Запеканка с колбаси и кашкавал

11/06/2011
Пепи
отПепиНовак
"Вкусна запеканка за делник и празник с кашкавалена коричка"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо30 163
  • Преглеждания за месеца73
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Колбасите, кренвиршите, хамбургски салам, лука, шунката и т. н. се обелват, нарязват се на малки кубчета, запържват се в половината от маслото и се поръсват със дребно нарязания магданоз.

Смесваме брашното с част от студеното мляко и се изсипва в останалото мляко. Прибавяме разбитите яйца и сол на вкус. Получената смес се загрява до завиране като бъркаме непрекъснато.

Половината от получената каша се изсипва в тавичка за печене и се запича. Нареждат се отгоре запържените саламчета и се покриват с останалата част от кашата. Отгоре посипваме настъргания на ренде кашкавал.

Запича повторно ястието до зачервяване. Поднася се веднага със салата според сезона.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 9
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар