Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Крокмач с печени чушки

Крокмач с печени чушки

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k324k
Крокмач с печени чушки1 / 2
22/11/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
115 мин.
Порции
4
"С всичко можем да хапваме този крокмач"

Необходими Продукти

  • чушки - 4 - 5 бр. червени
  • домати - 4 бр.
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
  • за крокмача
  • прясно мляко - 1 л овче
  • сирене - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете прясното мляко да се вари на водна баня за около 90-100 минути. Целта е да се сгъсти. Свалете от котлона, прехвърлете в подходящ съд. Добавете солта и натрошеното сирене и приберете в хладилник за 24 часа, за да стегне.

Почистете чушките от семките и дръжките. Изпечете ги, обелеге ги и ги нарежете на парчета. Добавете нарязаните на кубчета домати и разбъркайте добре.

Залейте зеленчуците с крокмач, внимателно разбъркайте. Овкусете предястието със сол и черен пипер и гарнирайте с пресен магданоз.

Може да го поднесете в комбинация със зеленчуци, хляб или върху плоска питка.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: