Френска баница

21/05/2009
Филипка
отФилипкаНовак
"Тези лесна френска баница е прекрасна закуска за цялото семейство"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо150 069
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана13 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното, солта и маслото, нарязано на парченца, се трият между дланите на ръцете, докато се превърнат в зърнеста маса. Прибавя се водата и сместа се меси енергично. Полученото тесто се оформя на топка, сплесква се с дланта на ръката и отново се овалва на топка. Повторете това три пъти, след което оставете тестото да почива на студено.

През това време нарежете шунката на парченца и разбийте в дълбок съд яйцата заедно със сметаната или млякото, солта и черният пипер. Разточете тестото на кора дебела 3 мм, поставете я в тавичка с диаметър около 20 см, надупчете я с вилица до дъното, поръсете я с парченца от шунката и я залейте със сместа от яйцата и млякото.

Баницата се пече около 30 минути в силна фурна и се сервира топла.подобни рецепти тук
5 20
4 8
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (13)

Dimitri
Dimitri
16.02.2016 23:58
Tova ne e nikakva frenska banica.
Tova se kazva kish loren.
9
1
Георги
Георги
03.06.2015 14:36
Френска баница боже мой.... няма такова нещо бе!
12
1
Веселин
Веселин
14.03.2014 12:11
Ще си позволя да не се съг автора когато пишем един от продуктите в грамаж нека и останалите да са в грамаж или литраж
0
3

Виж всички коментари или напиши такъв