Агнешко с риган

22/05/2009
Маряна
отМарянаНовак
"Подчертайте аромата на младото агнешко месо с дъхав риган, както го правят майсторите готвачи "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6-7
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 525
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете 1 с. л. сол със същото количество черен пипер и намажете с тях месото. Направете 8 разреза по дължината му, нарежете чесъна на 8 парченца и ги сложете в направените дупки.

Запържете месото с малко зехтин в дълбока тенджера, като го обръщате, докато промени цвета си. Добавете лимоновия сок, 350 мл. от бульона и ригана. След като заври, го похлупете и оставете на бавен огън за 90 минути.

Изпържете обелените и нарязани на средно големи кубчета картофи в сгорещен зехтин. Отцедете ги и ги добавете към ястието, посолете по вкус, добавете останалия бульон и продължете да готвите без капак, до омекване на месото.
подобни рецепти тук
5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар