Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Свинско с брюкселско зеле

Свинско с брюкселско зеле

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k2k
Свинско с брюкселско зеле1 / 2
29/11/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
95 мин.
Порции
5-6

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1500 г.
  • брюкселско зеле - 1500 г.
  • лук - 2 глави
  • домати - 4 бр.
  • бульон - 500 мл.
  • зехтин
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете до златисто в широка тенджера нарязаните на тънки лентички лук с 5 - 6 супени лъжици зехтин. Добавете нарязаното на средно големи парчета месо и задушете за около 10 минути на среден огън, като разбърквате често.

Добавете обелените, изчистени от семките и нарязани домати и задушете за още няколко минути. Подправете със сол и прясно смлян черен пипер и добавете бульона. Захлупете и оставете на огъна за още 1 час.

Добавете зелето – измито и нарязано на средно големи парчета. Прибавете 2 чаши вода и варете, докато месото омекне. Посолете.

Рейтинг

4
53
44
31
21
10
Дай твоята оценка: