Свинско с брюкселско зеле

29/11/2012
Илка
отИлкаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 934
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо – 1500 г.
  • брюкселско зеле – 1500 г.
  • лук – 2 глави
  • домати – 4 бр.
  • бульон – 500 мл.
  • зехтин
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете до златисто в широка тенджера нарязаните на тънки лентички лук с 5 - 6 супени лъжици зехтин. Добавете нарязаното на средно големи парчета месо и задушете за около 10 минути на среден огън, като разбърквате често.

Добавете обелените, изчистени от семките и нарязани домати и задушете за още няколко минути. Подправете със сол и прясно смлян черен пипер и добавете бульона. Захлупете и оставете на огъна за още 1 час.

Добавете зелето – измито и нарязано на средно големи парчета. Прибавете 2 чаши вода и варете, докато месото омекне. Посолете.
подобни рецепти тук
5 3
4 4
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар