Сарми от кисело зеле с боб и ориз

19/11/2013
Ваня Ли
отВаня ЛиНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 553
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете боба до омекване. Загрейте 1/3 о мазнината и запържете ориза за 1-2 минути. Добавете топла вода, сол на вкус и задушавайте на умерен огън до омекване.

Загрейте останалата мазнина и запържете ситно нарязания праз. Когато празът омекне, го подправете с червен пипер.

Смесете ориза, отцедения боб и праза. Подправете с чубрица и разбъркайте добре. Разделете зелето на листа, изрежете по-големите жилки. В центъра на всеки лист поставете по малко от сместа и навийте стегнати сарми.

Сармите се подреждат в предварително намазнена тава и се заливат с гореща вода до половината. Отгоре се покриват с останалите по малки зелеви листа.

Ястието се пече около 90 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Добре е през първите 60 минути ястието да се пече под алуминиево фолио.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар