Сарми от кисело зеле с боб и ориз

19/11/2013
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 400
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • боб - 250 г
  • зеле - 1 зелка, кисела
  • праз - 1 стрък
  • ориз - 125 г
  • олио - 150 мл
  • червен пипер - 5 г
  • чубрица - 5 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете боба до омекване. Загрейте 1/3 о мазнината и запържете ориза за 1-2 минути. Добавете топла вода, сол на вкус и задушавайте на умерен огън до омекване.

Загрейте останалата мазнина и запържете ситно нарязания праз. Когато празът омекне, го подправете с червен пипер.

Смесете ориза, отцедения боб и праза. Подправете с чубрица и разбъркайте добре. Разделете зелето на листа, изрежете по-големите жилки. В центъра на всеки лист поставете по малко от сместа и навийте стегнати сарми.

Сармите се подреждат в предварително намазнена тава и се заливат с гореща вода до половината. Отгоре се покриват с останалите по малки зелеви листа.

Ястието се пече около 90 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Добре е през първите 60 минути ястието да се пече под алуминиево фолио.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар