Чорба от дроб

08/12/2012
от ДиянаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо371
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3,9 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите дробове се заливат с 2 л. студена вода. След завиране чорбата се отпенва и се добавят измития ориз, сол, 1 дафинов лист, черен пипер, бахар и ситно нарязаната глава лук.

Изваждаме сварените дробове и ги оставяме да изстинат, след което ги нарязваме на малки кубчета.

Прецеждаме чорбата. В сгорещеното масло запържваме брашното и ситно нарязаната бяла част от връзката зелен лук. Добавяме червения пипер и разреждаме запръжката с прецедената чорба.

Нарязваме зелената част от връзката лук и заедно с ориза и нарязания дроб ги поставяме в чорбата.

Застройваме с яйца и кисело мляко.

Сервираме чорбата гореща и поръсена със ситно нарязан магданозподобни рецепти тук
5 2
4 3
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар