Чорба от дроб

08/12/2012
от ДиянаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо381
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4,1 от 5

Необходими Съставки

  • агнешки дроб – бял 1 бр.
  • агнешки дроб – черен 1 бр.
  • масло – 1 с. л. или свинска мас
  • вода – 2 л.
  • брашно – 1 с. л.
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
  • зелен лук – 1 връзка
  • лук – 1 глава
  • ориз
  • яйца – 2 бр.
  • кисело мляко – 1ч. ч.
  • магданоз – 1 връзка
  • дафинови листа – 1 бр.
  • бахар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите дробове се заливат с 2 л. студена вода. След завиране чорбата се отпенва и се добавят измития ориз, сол, 1 дафинов лист, черен пипер, бахар и ситно нарязаната глава лук.

Изваждаме сварените дробове и ги оставяме да изстинат, след което ги нарязваме на малки кубчета.

Прецеждаме чорбата. В сгорещеното масло запържваме брашното и ситно нарязаната бяла част от връзката зелен лук. Добавяме червения пипер и разреждаме запръжката с прецедената чорба.

Нарязваме зелената част от връзката лук и заедно с ориза и нарязания дроб ги поставяме в чорбата.

Застройваме с яйца и кисело мляко.

Сервираме чорбата гореща и поръсена със ситно нарязан магданозподобни рецепти тук
5 2
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар