Шкембе чорба - Вариант 2

19/11/2009
от ЧавдарНовак
"Оказва се, че има десетки варианти за приготвянето на шкембе чорба и всички до един са вкусни "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо69 763
  • Преглеждания за месеца409
  • Преглеждания за седмицата64
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Добре изчистеното и измито шкембе и опърлените и измити свински крачета се варят с нужното количество вода и сол докато омекнат.

Изваждаме шкембето от съда и го нарязваме на ивици или накълцваме на средни парчета. Обезкостяваме крачетата, а месото нарязваме на ситни парчета.

Прецеждаме бульона.

Запържваме ситно нарязания лук, брашното и червения пипер. Запържените продукти разреждаме с прецедения бульон, добавяме прясното мляко. Варим още 10 минути и слагаме в нея нарязаното шкембе и месото от свинските крачета.

Застройваме чорбата с яйца и малко оцет.

По желание при сервирането се слага в отделен съд счукан чесън разреден с оцет.

подобни рецепти тук
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 10
4 9
3 5
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Магдалена
Магдалена
31.03.2014 17:56
Аз не виждам в продуктите да е споменато брашно.колко да сложа?
0
0
Валери
Валери
19.09.2013 15:26
Свински крачета и турска рецепта май не се връзват, а?
Аз пък слагам при шкембето, докато се вари, една глава лук, разцепена до някъде на 4 части, която после изхвърлям, а също така и голям телешки (свински) кокал с мозъка.
7
0
нанси
нанси
12.04.2013 16:37
ние също приготвяме шкембе чорба като Иван Иванов ,такива яйца и разни крака ..това е турска рецепта
4
1

Виж всички коментари или напиши такъв