Хлебче с брашно от лимец

18/11/2013
от DanittaНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 805
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4,3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете маята и захарта с малко топла вода и ги разбъркайте до пълното им разтваряне. Оставете закваската на топло, зада шупна. След 15-20 минути на повърхността на закваската ще забележите балончета, което значи, че е готова за употреба.

Смесете брашното със солта. Добавете ситно нарязания розмарин, пресования чесън и зехтина. Объркайте продуктите с дървена лъжица, направете кладенче и добавете закваската. Замесете лепкаво тесто, като добавяте по малко от водата.

Тестото се прехвърля върху предварително набрашнена повърхност и се меси, до получаването на гладка маса, който не лепне. Прехвърля се в предварително намазнен съд, покрива се с кърпа и се оставя на топло около 40 минути до удвояване на обема.

Тестото се премесва за 1-2 минути и се оставя да втаса повторно. Когато отново втаса, е време да се добавят ситно нарязаните сушени домати. Меси се в продължение на 2-3 минути, след което тестото се разделя на 8 равни части.

От всяка част се оформя топка и се поставя в предварително намазнена тава. Върху всяка тестена топка се прави кръстовиден разрез. Топките се оставят 30 минути на топло, за да втасат, след което се пекат около 30 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.подобни рецепти тук
5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар