Хрупкави хлебчета

27/10/2010
Христина
отХристинаНовак
"Семейството ни обожава, когато на масата има домашно приготвени хрупкави кифлички "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции20 бр.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо14 139
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошавате маята в брашното, разбърквате 6 с. л. вода. Оставяте да бухне за 10 минути.

Добавяте сол, захар, 200 мл топла вода, омесвате тестото и оставяте за 15 минути да втаса.

Бекона накълцвате на дребно, кашкавала настъргвате, доматите обелвате, махате семките и нарязвате на дребни парченца. Добавяте всички продукти плюс подправките в тестото и омесвате отново. Оставяте да втаса за 15 минути.

Разделяте на 20 порции и оформяте еднакви топчета.

Постилате дъното на тавичката с хартия за печене, поставяте топчетата и оставяте да починат за 10 минути.

Намазвате със зехтина и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 30 минути, докато станат златисти.
подобни рецепти тук

Рейтинг

5 7
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Ева Тодорова
Ева Тодорова
10.08.2014 17:48
Страхотни и неустоими са!!!Прекрасни!!!!! :)
0
0
ivelina
ivelina
07.07.2013 23:33
Нямам думи Христина страхотни са..
1
0
Ivanka
Ivanka
26.03.2011 18:25
Хлеблетата са великолепни, Христина. Приличат на миниатюрни пици. Поздравления за рецептата.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв