Домашни кроасани

19/05/2009
от ДамянаНовак
"Знаете ли как да си направите вкусни домашни кроасанчета? Ето ви една много лесна и истинска рецепта"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции12-15 бр.
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо49 506
  • Преглеждания за месеца159
  • Преглеждания за седмицата21
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг4,6 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • бутертесто – 1 пакет
  • шоколад – 2 бр
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разстилате тестото на работния плот. Шоколада накълцвате. Може да добавите и накълцани ядки по избор. Нарязвате тестото на парчета с големина по избор, слагате от плънката и завивате във формата на кроасан.

Може да намажете краищата на тестото с малко яйце. Само в краищата трябва да завиете и натиснете добре тестото.

Печете на 200 - 220 градуса за 10 - 15 минути.

Най-вкусни са докато са още леко топли и много ароматни.
подобни рецепти тук
5 13
4 2
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Светла
Светла
10.07.2015 12:31
Бутер тестото се нарязва на триъгълници. Като във всеки голям край на триъгълника се слага плънката. След, което навивате към острият ъгъл на триъгълника-така се получава формата на кроасан.
2
0
mimety
mimety
05.05.2014 17:11
не ми харесаха
0
2
az
az
01.08.2013 12:29
хах колко било лесно да ги загънеш във форма на кроасан,как не бях се сетила по-рано колко е елементарно
0
2

Виж всички коментари или напиши такъв