Фетучини с броколи

15/11/2013
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3762295
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 122
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

  • фетучини - 1 опаковка
  • броколи - 1 глава
  • шунка - 150 г или бекон
  • сметана - 200 мл течна
  • сирене - 150 г настъргано по избор на вида, може и кашкавал
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете фетучините в обилно количество подсолена вода. След което ги отцедете. Бланширайте розичките броколи в кипяща подсолена вода за 5 минути и ги изплакнете под течаща студена вода, за да запазите цвета им.

Запържете в няколко с.л. олио накълцаната шунка или бекон. По желание добавете и 1-2 скилидки чесън, скълцани ситно. Залейте със сметаната и след като кипне, добавете настърганото сирене. Бъркайте, докато сиренето се стопи и овкусете с подправки.

Добавете броколито в соса и отцедените фетучини. Внимателно объркайте и разпределете в чинии.

Бон Апети!подобни рецепти тук
5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар