Домашен дюнер
20/05/2009

Снимка: ezine.bg
Добави снимка+3 точки

отДидоНовак
"Опитайте този домашен дюнер и гарантирано никога повече няма и да си помислите за друг!"
- Приготвяне
- Готвене
- Общо
- Порции2-3
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
Необходими Съставки
- мая - 1/ 2 пакетче
- сол - 1 ч. л.
- захар - 1 ч. л.
- вода - 200 мл
- брашно
- телешко месо - 400 г
- домати - 1 бр.
- чушки - 1 бр. зелени
- лук - 2 глави
- черен пипер
- майонеза - 1 пакетче
- кисело мляко - 5 с. л.
- чесън - 5 скилидки
Начин на приготвяне
Месото, накълцано на дребно с малко олио, се пече на фурна, като се разбърква от време на време. Преди да се извади от фурната се добавя лука, домата и чушката за да поомекнат.
А най-накрая се добавя черният пипер.
Тестото се омесва. Към брашното се прибавя маята, захарта, солта и водата и се омесва тестото. От него се оформят топки колкото яйце. Разточват се на много тънко и се пекат на сач и още топли се покриват, за да омекнат.
В така приготвените питки по средата се слага от плънката и 1-2 с. л. от сосът, приготвен от майонезата, киселото мляко и чесъна. Прегъват се като палачинки.
подобни рецепти тук
А най-накрая се добавя черният пипер.
Тестото се омесва. Към брашното се прибавя маята, захарта, солта и водата и се омесва тестото. От него се оформят топки колкото яйце. Разточват се на много тънко и се пекат на сач и още топли се покриват, за да омекнат.
В така приготвените питки по средата се слага от плънката и 1-2 с. л. от сосът, приготвен от майонезата, киселото мляко и чесъна. Прегъват се като палачинки.
подобни рецепти тук
Препоръчано по темата
Коментари (9)

Браво, но когато го направих не стана вкусен а без вкусен.Защо така?
2
0

Има много пропуски,но все пак се надявам да Ви е сладко...-:)
1
0

Незнам дали ще се получи но ще пробвам
5
0