Домашен дюнер

20/05/2009
от ДидоНовак
"Опитайте този домашен дюнер и гарантирано никога повече няма и да си помислите за друг!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2-3
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо59 645
  • Преглеждания за месеца415
  • Преглеждания за седмицата39
  • Коментирана9 пъти
  • Рейтинг4,2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • мая – 1/ 2 пакетче
  • сол – 1 ч. л.
  • захар – 1 ч. л.
  • вода – 200 мл
  • брашно
  • телешко месо – 400 г
  • домати - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. зелени
  • лук – 2 глави
  • черен пипер
  • майонеза - 1 пакетче
  • кисело мляко – 5 с. л.
  • чесън – 5 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото, накълцано на дребно с малко олио, се пече на фурна, като се разбърква от време на време. Преди да се извади от фурната се добавя лука, домата и чушката за да поомекнат.

А най-накрая се добавя черният пипер.

Тестото се омесва. Към брашното се прибавя маята, захарта, солта и водата и се омесва тестото. От него се оформят топки колкото яйце. Разточват се на много тънко и се пекат на сач и още топли се покриват, за да омекнат.

В така приготвените питки по средата се слага от плънката и 1-2 с. л. от сосът, приготвен от майонезата, киселото мляко и чесъна. Прегъват се като палачинки.
подобни рецепти тук
5 20
4 13
3 6
2 2
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (9)

Astrid Hofferson
Astrid Hofferson
04.10.2014 12:43
Браво, но когато го направих не стана вкусен а без вкусен.Защо така?
2
0
stenli
stenli
12.01.2014 19:40
Има много пропуски,но все пак се надявам да Ви е сладко...-:)
0
0
.....
.....
30.03.2013 18:59
Незнам дали ще се получи но ще пробвам
4
0

Виж всички коментари или напиши такъв