Яхния с прясна бакла

07/12/2012
Валя
отВаляНовак
"Не пропускайте да опитате това класическо предложение от Българската кухня - вкусна и ароматна постна яхния с бакла "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12 442
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • бакла – 750 гр.
  • олио – 120 мл.
  • лук – 2 глави
  • чесън – 5 - 6 скилидки
  • брашно – 1 с. л.
  • магданоз – 1 връзка
  • копър – 1/2 връзка
  • червен пипер – 1 ч. л.
  • кисело мляко – 300 гр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно и се задушава в мазнината до омекване.

Прибавя се предварително осолената бакла, като се претрива между ръцете (това се прави в момента на слагането й в яденето; ако стои претрита, става твърда) и се задушава десетина минути. След това се слагат брашното, червеният пипер и ситно нарязаните магданоз и, чесън и копър. Сместа се разбърква и се задушава още 10 минути.

Налива се гореща вода, която да покрие баклата, и се прибавят сол и черен пипер на вкус.

Ястието вари на тих огън до готовност. Поднася се с киселото мляко, подлучено със счукания чесън.подобни рецепти тук
5 5
4 2
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Роза
Роза
07.10.2013 13:55
Много хора са алергични към баклата.Моя близка даже постъпи в болница.
Препоръчва се преди готвене да се бланшира за няколко минути.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв