Шницели с патладжан

15/11/2013
Попова
отПоповаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо652
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • телешки пържоли - 4 бр.
  • патладжани - 2 бр. нарязани по дължина
  • прясно мляко - 400 мл
  • маргарин - 30 г или масло
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • яйца - 1 жълтък
  • брашно - 1 с.л.
  • индийско орехче - настъргано
  • черен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе сос бешамел от брашното, маргарина, млякото и индийското орехче. Изпържете резените патладжан в сгорещеното олио. Извадете ги от мазнината и ги оставете на топло.

В същата мазнина се изпържват и пържолите. Извадете запържените пържоли и ги наредете в огнеупорен съд, а към олиото добавете жълтъка и лимоновия сок. Разбъркайте, посолете и поръсете с черен пипер.

Разстелете патладжаните върху пържолите, залейте ги със соса бешамел и с олиото и жълтъка. Сложете в силно загрята фурна и запечете. Сервирайте ястието топло със салата по избор.подобни рецепти тук
5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар