Свинско филе с орехи и дюли

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k324k
Свинско филе с орехи и дюли1 / 2
01/02/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"Изкусително ароматно свинско филе с нежен вкус - перфектният избор за официална вечеря или при специални поводи"

Необходими Продукти

  • свинско месо - филе 800 гр.
  • орехи - 100 гр.
  • дюли - 1 голяма
  • вино - 100 мл
  • масло - 80 гр.
  • олио - 60 мл.
  • черен пипер
  • сол - 8 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското филе се почиства от ципите и се оформя на хубаво парче. Добре се посолява и поръсва с черен пипер.

Загрява се малко олио и се запържва от всички страни, за да се запечата.

В същата мазнина се запържват за съвсем кратко орехите, вадят се и се задушават за кратко и обелената, нарязана на парченца дюля.

Месото се слага в тавичка, около него се разпределят орехите и дюлите.

Полива се с виното, отново се поръсва всичко със сол и пипер и се пече под фолио за около 90 минути в силна фурна, но продължителността зависи от дебелината на свинското филе.

Поднесете свинското филе със стръкче магданоз.

Рейтинг

4
51
44
31
20
10
Дай твоята оценка: