Свинско филе с орехи и дюли

01/02/2013
от ДидиНовак
"Изкусително ароматно свинско филе с нежен вкус - перфектният избор за официална вечеря или при специални поводи "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 325
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - филе 800 гр.
  • орехи – 100 гр.
  • дюли – 1 голяма
  • вино - 100 мл
  • масло – 80 гр.
  • олио – 60 мл.
  • черен пипер
  • сол – 8 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското филе се почиства от ципите и се оформя на хубаво парче. Добре се посолява и поръсва с черен пипер.

Загрява се малко олио и се запържва от всички страни, за да се запечата.

В същата мазнина се запържват за съвсем кратко орехите, вадят се и се задушават за кратко и обелената, нарязана на парченца дюля.

Месото се слага в тавичка, около него се разпределят орехите и дюлите.

Полива се с виното, отново се поръсва всичко със сол и пипер и се пече под фолио за около 90 минути в силна фурна, но продължителността зависи от дебелината на свинското филе.

Поднесете свинското филе със стръкче магданоз.
подобни рецепти тук
5 1
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар