Патешко с ориз

13/11/2013
от Ана - МарияНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 897
  • Преглеждания за месеца91
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • патешко месо - 500 г
  • бульон - 4 ч.ч. патешки
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр. или моркови
  • ориз - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • сол
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете патешкото месо до омекване в подсолена вода. Извадете го, прецедете бульона и запазете 4 ч.ч. за готвенето.

Нарежете лука на ситно и го запържете в силно сгорещеното олио до омекване заедно с нарязаната чушка или морков. Добавете ориза и го запържете за кратко до прозрачност и подправете със сол и черен пипер.

Изсипете ориза и лука в подходяща тава. Наредете свареното патешко и залейте с бульона.

Печете ястието около 30 минути в предварително загрята на 190 градуса фурна. Преди поднасяне може да поръсите със ситно нарязан магданоз.
подобни рецепти тук
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар