Агнешко месо с кашкавал и кускус

01/08/2011
Ани
отАниНовак
"Агнешко по арабски - усетете аромата на този специалитет от ориенталската кухня "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 710
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подсолена вода се сварява агнешкото месо заедно с бялото вино. Свареното месо се изважда, обезкостява се и се нарязва на малки парчета.

В получения бульон се сварява кускусът, смесва се с месото и се запържва в масло.

Отделно се запържва в масло доматеното пюре със сол и с магданоза.

Порциите се оформят, като от едната страна се слага една лъжица доматено пюре, а до него месото с кускуса с настърган отгоре кашкавал.

Поръсва се с магданоз.

подобни рецепти тук

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар