Панирана бяла риба с копър

23/05/2009
Катя
отКатяНовак
"Гореща бяла риба пане търси изискано вино за охлаждане на страстите "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 935
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В средно голяма купа пресейте и смесете 150 г брашно с нишестето и солта. Добавете водата и бъркайте докато получите гладка смес. Покрийте сместа и я оставете да втаса около час.

Нарежете филето от риба на диагонални парченца. Оваляйте ги в копър. Нагрейте мазнината до 175°С.

Преди да започнете да панирате, поръсете панировачната смес със сода за хляб и я разбъркайте добре.

Изсипете останалото брашно в средно голяма купа. Добавете сол и пипер.

Оваляйте парченцата риба първо в брашното, а след това в панировачната смес.

Запържете ги 2 - 3 минути, докато станат хрупкави. Вдигнете ги от огъня и ги изцедете от мазнината на салфетка.

Гарнирайте ги с лимоновите резени.
подобни рецепти тук
5 2
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Pressy
Pressy
24.03.2016 17:48
Във време на полу-готовите храни,в което живеем,трябва да има все повече такива рецепти,като тази ! Браво !
0
0
наташа
наташа
24.03.2013 19:14
вооо! то , что надо
обожаю БОЛГАРСКУЮ кухню
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв