Скумрия на фурна с оцет

25/05/2009
от СтанкаНовак
"Най-лесната рецепта за приготвяне на сочна скумрия, която веднага си записваме!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции3
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо34 502
  • Преглеждания за месеца212
  • Преглеждания за седмицата29
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • риба – скумрия 3 бр. изчистени и без глави
  • оцет – 4 с. л.
  • сол
  • черен пипер
  • олио
  • лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибките не се разрязват допълнително след изчистването. Посоляват се от вътре и се добавя малко чер пипер.

Подходяща тавичка се намазва с олио и рибите се овалват в мазнината и се оставят една до друга. Поръсват се с оцета и се пекът в загрята фурна на 200 за около 20 минути.
подобни рецепти тук
5 3
4 5
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Ваня Георгиева
Каква е ролята на оцета?
2
0
Наталиа Петрова
Към оцета прибавям и малко вода 3-4 с.л.
0
0
Галина Тенева
Галина Тенева
15.07.2014 20:34
аз съм готвила скумрия на фурна, но с бира, като начина на приготвяне е следния: три изчистени скумрии ги намазнявам добре с олио, поръсвам ги със смлян черен пипер, в коремчето на скумрията слагам по един дафинов лист и след като ги сложа в тава наливам една чаена чаша бира и пека до готовност
5
1

Виж всички коментари или напиши такъв