Бирен шаран

28/10/2010
от БоянНовак
"Да, да, всички сме чували истории за риби и вино, но в тази се разказва за шарана, който много обичал бира "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 368
  • Преглеждания за месеца59
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • риба - шаран 1 бр.
  • лук – 2 глави
  • моркови – 1 бр.
  • бира – 750 мл.
  • карамфил – 1
  • дафинов лист – 1 бр.
  • масло – 1 с. л.
  • брашно – 1 с. л.
  • лимони – 1 бр.
  • лимонова кора
  • сол
  • оцет
  • захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шаранът се почиства от люспите и се нарязва на шайби, посолява се и се оставя настрани.

Лукът и морковът се обелват и се нарязват на кръгчета, настъргва се кората на лимона. Всичко това се поставя на дъното на тенджерата. Върху това се слагат парчетата шаран, прибавя се карамфила и дафиновия лист, както и 3/4 от бирата.

Съда се покрива и се оставя да къкри на слаб огън около 20 мин. Брашното се запържва в маслото до кафяво и се добавя остатъка от бирата. Прибавя се и оцета и се изсипва при шарана. След като шарана е готов се вади от съда и се държи на топло. Сосът се прецежда през сито или се пасира. Подсладява се леко.

Сосът трябва отново да заври и с него се поливат парчетата шаран.

Част от соса се сервира отделно.
подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар