Печени патладжани по мексикански

11/11/2013
от МаяНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 123
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

  • патладжана - 4 бр.
  • лук - 1 глава
  • чушки - 2 бр. зелени
  • домати - 4 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • кашкавал - 100 г
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • олио - 5 с.л.
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните са нарязват на колелца, посоляват се и се оставят да се отцедят поне за един час.

Олиото се загрява и в него се запържва ситно нарязаният лук. Добавят се наситнената чушка, пресованият чесън, нарязаните на кубчета домати и подправките. Ястието се задушава около 15 минути на тих огън.

В подходящ съд се подреждат ред патладжани, поръсват се с настърган кашкавал и се заливат с доматен сос, след което се пекат около 45-50 минути в загрята на 180 градуса фурна.

Преди поднасяне се поръсват със ситно нарязан магданоз.подобни рецепти тук
5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар