Екмек кадаиф

09/11/2013
Кенат
отКенатНовак
"Опитайте се да му устоите, ако можете "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 591
  • Преглеждания за месеца124
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кадаифът се разстила в подходяща тавичка. Поръсва се равномерно със ситно натрошените ядки, канела и карамфил. Пече се на 180 градуса до златисто.

Жълтъците са разбиват със захарта, добавя се брашното и ванилията. Млякото се загрява на котлона до кипване и се отдръпва от огъня.

Оставя се съвсем за кратко, за да се охлади, след което се добавя на тънка струйка към жълтъчната смес. Продуктите се бъркат непрекъснато, за да не се пресекат.

Когато сместа се хомогенизира, се връща на котлона и се вари до сгъстяване. Водата се смесва със захарта и се загрява. Бърка се до пълното разтваряне на захарта.

Оставя се да кипне и се използва за сиропиране на кадаифа. Отгоре се залива с млечния крем. По желание се украсява с ядки. Охлажда се преди поднасяне.подобни рецепти тук
5 4
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар