Пържени патладжани с оцет и лимон

01/05/2009
Лили
отЛилиНовак
"Има нещо ужасно вкусно в комбинацията от пържени патладжани, оцет и много чесън!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 121
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме патладжана на филии, посоляваме ги и оставяме да престоят около 2 часа.

Измиваме ги и ги подсушаваме, изпържваме ги. След като изстинат ги поставяме в оцет.

След 30 мин. изваждаме и нареждаме в буркани, като през 2-3 реда ръсим с нарязаните скилидки чесън и магданоз. Добавяме сол.

Във всеки буркан отгоре наръсваме по един счукан аспирин и заливаме с 2 см олио. Държим ги на хладно.

подобни рецепти тук
5 3
4 2
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

пепи
пепи
18.12.2010 16:26
Според мен лимоните са само като артикул в продуктите.Излагация.
0
0
Сами
Сами
22.09.2010 11:56
А не може ли без оцет ?
0
0
поли
поли
30.07.2010 16:19
Искам да знам, има ли значение какъв е оцета ?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв