Наденица в гювече по селски

06/11/2013
от КремиНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 844
  • Преглеждания за месеца127
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4,4 от 5

Необходими Съставки

  • наденица - 4 бр. по избор
  • лук - 2 глави
  • чесън - 1 глава
  • пащърнак - 1 малък корен
  • домати - 2 бр.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица - 1 ч.л.
  • олио - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете надениците на колелца и ги разпределете в 4-те гювечета.

Загрейте олиото и запържете за кратко на силен котлон нарязания ситно лук, пащърнак и едро нарязан чесън. След малко добавете обелените предварително и ситно нарязани домати. Оставете да поври малко.

Овкусете със сол, черен пипер и чубрица на вкус, разбъркайте с доматеното пюре. Разпределете запръжката в гювечетата. При нужда долейте и по малко гореща вода. Сложете капак и печете така 20-30 минути. След това запечете за още 5-10 минути без капак.подобни рецепти тук
5 2
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар