Кефал в сладко-кисел сос

06/11/2013
Bubolina
отBubolinaНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 720
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • риба - 2 бр. кефала
  • нишесте - 3 с.л. царевично
  • олио - 1 ч.ч.
  • за соса
  • праз - 1 - 2 стръка
  • домати - 200 г консервирани½ буркан
  • чесън - 2 скилидки
  • оцет - 3 с.л. винен
  • захар - 3 с.л.
  • кетчуп - 1 с.л.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • джинджифил - 1/4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства много добре. По повърхността ѝ се правят успоредни разрези. Овалва се в нишестето, като излишното се отстранява.

Рибата се изпържва в сгорещеното олио и се изважда и прибира на топло. В загрятата мазнина се запържва ситно нарязаният праз и скилидките чесън. Добавят се подправките. Изсипват се пасираните консервирани домати и сосът се вари около 5-6 минути до сгъстяване.

Рибата се слага в чиния за сервиране, полива се обилно със сос, по желание се поръсва с пресен магданоз и се поднася.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар