Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Агнешко с булгур

IlariaIlaria
Новак
597576322k
Агнешко с булгур1 / 2
07/11/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • агнешка плешка - 1 бр.
  • лук - 2 глави
  • чушки - 1 бр. зелена
  • булгур - 1 ч.ч.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • агнешки дреболии - 300 г
  • олио - 1 к.ч.
  • джоджен - 10 стръка пресен
  • девисил - 10 стръка пресен
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешките дреболии се сваряват в подсолена вода и се нарязват на дребно. Плешката се нарязва на порции, залива се с гореща вода и се вари до готовност, като бульонът периодично се отпенва.

Свареното месо се изважда, а бульонът се прецежда. Загряваме олиото и го запържваме ситно нарязания лук и чушка. Когато омекнат, добавяме ориза и булгура и запържваме за 2-3 минути.

Прехвърляме продуктите в дълбока тава за печене. Добавяме агнешките дреболии и свареното месо, посоляваме и поръсваме с черен пипер. Поръсваме със ситно нарязаните девисил и джоджен, заливаме с 1.5 л агнешки бульон и печем около 80 минути в загрята на 200 градуса фурна.

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: