Крем брюле с тиква

05/11/2013
от Надя ИвановаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8-10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 775
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,5 от 5

Необходими Съставки

  • тиква - 500 г
  • сметана - 500 мл животинска, течна
  • яйца - 7 жълтъка
  • ванилиия - 1 бр.
  • захар - 450 г + още за карамелизиране

Начин на приготвяне

Нарежете тиквата на парчета, поръсете я с около 300 г захар и оставете да престои 1 нощ. След това се сварява в течността, която е отделила през това време. Отцедете и пасирайте.

Загрейте сметаната в тенджерка заедно с ванилията и останалата захар. Жълтъците се разбиват и към тях се прибавя на тънка струйка сметаната, след което и пюрираната тиква.

Готовата смес се разпределя във формички за брюле. Слагат се в подходяща тава, в която се налива вряла вода. Брюлето се пече в предварително загрята на 150 градуса фурна за 50-тина минути. Охлажда се.

Кремът се поднася като всяка една порция се поръсва със захар и се карамелизира с горелка или във фурната, на грил програма.подобни рецепти тук
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

80092
80092
16.12.2013 17:53
какво е животинска сметана сладкарска или заквасена!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв