Конфитюр от круши с орехи

01/11/2013
от ЕвдокияНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 334
  • Преглеждания за месеца142
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Плодовете се обелват и нарязват на парченца, след което се прехвърлят в широка тава. Отгоре се поръсват със захар и се прибират на студено за едно денонощие.

Заливаме крушите със смес от оцет и 500 мл хладка вода и печем в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 150-180 минути, като от време на време разбъркваме.

Когато сиропът започне да се задържа върху лъжицата, добавяме натрошените орехови ядки и ванилията и запичаме за още 3-4 минути.

Конфитюрът се прехвърля в сухи буркани и се стерилизира за 5-10 минути.подобни рецепти тук
5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар