Италианска мусака Пастицио

19/01/2011
Георги
отГеоргиНовак
"Неслучайно името на тази италианска мусака звучи като любовно обяснение - обещаваме ви, че ще се влюбите във вкуса ѝ "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5-6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо50 730
  • Преглеждания за месеца186
  • Преглеждания за седмицата23
  • Коментирана16 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • макарони – къси 250 гр.
  • олио – 3 с. л.
  • сметана – 4 с. л.
  • розмарин
  • лук – 1 глава
  • чушки – 1 бр. печена
  • чесън – 2 скилидки
  • кайма – 600 гр.
  • домати – 6 бр.
  • бяло вино – 1 ч. ч.
  • магданоз – 2 с. л.
  • черен пипер
  • сол
  • кисело мляко – 1 кофичка
  • яйца – 3 бр.
  • индийско орехче
  • кашкавал – 50 гр. .
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържват се лукът и чушката, добавят се чесънът и каймата и се пържи. Прибавят се настърганите домати и виното и се оставя да поври. Прибавят се подправките.

В тавичка се редят пластове сварени макарони и смес с кайма и сос.

Ястието се залива със заливка от яйца, кисело мляко, настърган кашкавал. Пече се в загрята фурна около 25 минути до златист загар.подобни рецепти тук
5 7
4 5
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (16)

Албена
Албена
13.05.2017 14:18
Не разбрах къде се слага сметаната и за това я прибавих към макароните и разбърках добре.
0
0
Албена
Албена
06.05.2016 08:28
Многое вкусно,но не е ли от гръцката кухня?
1
1
Monika Ivanova
Monika Ivanova
06.05.2016 08:10
правила съм я само без индийското орехче, че нещо не ни понася
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв