Италианска мусака Пастицио

19/01/2011
от ГеоргиНовак
"Неслучайно името на тази италианска мусака звучи като любовно обяснение - обещаваме ви, че ще се влюбите във вкуса ѝ "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо48 868
  • Преглеждания за месеца384
  • Преглеждания за седмицата19
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4,6 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Запържват се лукът и чушката, добавят се чесънът и каймата и се пържи. Прибавят се настърганите домати и виното и се оставя да поври. Прибавят се подправките.

В тавичка се редят пластове сварени макарони и смес с кайма и сос.

Ястието се залива със заливка от яйца, кисело мляко, настърган кашкавал. Пече се в загрята фурна около 25 минути до златист загар.подобни рецепти тук
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 7
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Албена Асенова-Писева
Многое вкусно,но не е ли от гръцката кухня?
1
1
Monika Ivanova
Monika Ivanova
06.05.2016 08:10
правила съм я само без индийското орехче, че нещо не ни понася
0
0
Мартина Тракова
Пастициото се прави с дълги макарони,които имат дупка.Макарони номер 10!
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв