Есенни зеленчуци с орехов сос
31/10/2013

Снимка: ezine.bg
Добави снимка+3 точки

отАна ВасилеваНовак
- Приготвяне
- Готвене
- Общо
- Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
Необходими Съставки
- зеле - 100 г
- карфиол - 100 г
- цвекло - 100 г
- спанак - 100 г
- праз - 100 г
- чесън - 2 скилидки
- орехи - 100 г
- нар - 1 бр.
- оцет - 1 с.л. винен
- червен пипер
- черен пипер
- сол
Начин на приготвяне
Цвеклото се сварява и нарязва на ситно. Карфиолът се бланшира за около 5 минути в подсолена вода, след което се отцежда и нарязва на дребно. Спанакът се бланшира само за 1-2 минети, също се отцежда и нарязва. Зелето и празът се нарязват на тънки ивици.
Зеленчуците се смесват в дълбока купа и се разбъркват добре.
Скилидките чесън се смесват със ситно нарязаните орехови ядки, добавя се оцетът и подправките и се пасират. С получения сос се овкусява салатата. Отгоре се гарнира със зърна нар.подобни рецепти тук
Зеленчуците се смесват в дълбока купа и се разбъркват добре.
Скилидките чесън се смесват със ситно нарязаните орехови ядки, добавя се оцетът и подправките и се пасират. С получения сос се овкусява салатата. Отгоре се гарнира със зърна нар.подобни рецепти тук