Задушено прясно зеле с картофи

30/10/2013
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо689
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4,2 от 5

Необходими Съставки

  • зеле - 1 кг прясно
  • картофи - 750 г (6 - 7 бр.)
  • прясно масло - 125 г
  • брашно - 20 г (2 с.л.)
  • кисело мляко - 500 г
  • сол - на вкус
  • кисело мляко - за поднасяне
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте зелето ситно и го сварете в подсолена вода почти до омекване, след което добавете почистените и ситно нарязани картофи. Оставете да се вари до омекването им и докато се изпари водата.

Намачкайте ги с дървена лъжица, посолете и разбъркайте със сгорещеното масло, в което сте запържили брашното. Оставете да къкри за още няколко минути на котлона.

Поднесете готовото ястие с кисело мляко.подобни рецепти тук
5 3
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар