Праз в доматен сос

02/11/2013
Адем Техир
отАдем ТехирНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 555
  • Преглеждания за месеца198
  • Преглеждания за седмицата28
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистеният праз се нарязва на тънки кръгчета и са изпържва до омекване в сгорещеното олио. Посолява се, поръсва се с черен пипер и са задушава в топла вода до готовност. Изважда се и се прибира на топло.

Доматите се бланшират за кратко, обелват си и се нарязват на кубчета. Запържват се в мазнината от пърженето на праза.

Добавя се нарязания чесън и ситно нарязания магданоз и се пържи до изпаряване на водата, след което празът се връща и ястието се запържва за още 1-2 минути.подобни рецепти тук
5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар