Говеждо с млечен сос

29/10/2013
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо728
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • говеждо месо - 1.5 кг гърди
  • кисело мляко - 200 г
  • чушки - 2 бр.
  • лук - 3 глави
  • чесън - 4 скилидки
  • брашно - 2 с.л.
  • масло - 50 г
  • червен пипер - 1 с.л. смлян
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете говжедите гърди на големи парчета и ги запържете в 30 г сгорещено масло и от двете страни. Добавете лука, нарязан на средно големи парчета, и пържете още 4-5 минути.

Залейте месото с 1/2 ч.ч. гореща вода. Сложете червен пипер, разбъркайте и кипнете. Намалете котлона на минимална степен и задушавайте до омекване на месото, около 90 минути, като от време на време доливате по малко вода.

В отделен съд загрейте остатъка от маслото и запържете ситно нарязаните чушки. Чесънът се счуква и се добавя към киселото мляко.

Когато месото омекне, се добавя брашното (в тенджерата трябва да има поне 1 ч.ч. течност) и се вари още 4-5 минути при непрекъснато разбъркване.

Добавят се изпържените чушки и подлученото мляко. Ястието се задушава още 15 минути на тих огън.подобни рецепти тук
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар