Говеждо с млечен сос

29/10/2013
Адриян Павлов
отАдриян ПавловНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо662
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете говжедите гърди на големи парчета и ги запържете в 30 г сгорещено масло и от двете страни. Добавете лука, нарязан на средно големи парчета, и пържете още 4-5 минути.

Залейте месото с 1/2 ч.ч. гореща вода. Сложете червен пипер, разбъркайте и кипнете. Намалете котлона на минимална степен и задушавайте до омекване на месото, около 90 минути, като от време на време доливате по малко вода.

В отделен съд загрейте остатъка от маслото и запържете ситно нарязаните чушки. Чесънът се счуква и се добавя към киселото мляко.

Когато месото омекне, се добавя брашното (в тенджерата трябва да има поне 1 ч.ч. течност) и се вари още 4-5 минути при непрекъснато разбъркване.

Добавят се изпържените чушки и подлученото мляко. Ястието се задушава още 15 минути на тих огън.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар